in het nieuws

Start DJ cursus!
Vanaf maandag 19 november a.s. start DJ Robin met een cursus DJ. De cursus bestaat uit vier wekelijkse lessen van een uur en wordt gegeven aan groepen van vier deelnemers. De jongste groep start om 18.00 uur. Aanmelden kan vanaf de leeftijd van 8 jaar!
Voor het laten doorgaan van de cursus zijn tenminste 8 aanmeldingen nodig zodat tenminste twee groepen gemaakt kunnen worden. Meld je dus snel aan zodat je deze cursus kunt meemaken!

Muziek@Maassluis is een samenwerkingsplatform voor muziekonderwijs. Daartoe gesubsidieerd door de gemeente Maassluis organiseren wij activiteiten die de inwoners van Maassluis stimuleren en in staat stellen om zelf te (leren) musiceren. Daarbij richten wij op alle leeftijden en doelgroepen.

Verder werken wij samen met de culturele en maatschappelijke organisaties en muziekverenigingen, onder andere bij het organiseren van de culturele activiteiten in de stad.
Muziek is een bijzondere taal. Een taal zonder grenzen die mensen verbindt. Daarbij toont wetenschappelijk onderzoek ook nog eens aan dat bij kinderen het leren musiceren een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van sociale, cognitieve en motorische vaardigheden. En, niet in de laatste plaats, (samen) muziek maken is natuurlijk gewoon leuk om te doen!

Kortom, genoeg redenen voor ons om muziekonderwijs een belangrijke zaak te vinden.